Hur spenderade jag min första sommar i Prag?

Mör våren i Prag

Jag minns tillbaka till den tiden när jag flyttat ner till Prag. Allt var helt nytt och annorlunda. Det var på sommaren och vädret var varmt. Denna känsla att inte riktigt veta vad man har gett sig in på infann sig ganska snabbt.
23 år gammal och boende i en av Europas huvudstäder. Behövde man vara orolig för att gå ut. Hur kunde man ta sig fram på sin Engelska. Skulle man sakna familj och vänner efter ett tag? Funderingarna och frågorna var många, men svaren desto färre.

Det skulle visa sig snabbt att man inte hade så mycket tid att fundera längre. Varje dag gav nya intryck, och gav nya svar. Det lite underliga känslan att befinna sig på semester fast med ett heltidsjobb på dagarna.
Den tanken satt kvar under en lång tid framöver, och trots att dagarna stundtals var långa, så tycktes kvällarna vara längre. De många nya vännerna som jag fick på arbetet visade sig vara fantastiska människor även utanför jobbet.
Vi gick ofta och tog några öl efter jobbet i någon av alla de stora parkerna som fanns utplacerade i staden. Den på bilden nedan heter Letna och är min personliga favorit. Med fantastiska utsikten över staden så gav den mersmak i en av alla dessa minnesvärda varma sommarkvällar som jag upplevt i denna stad.

Jag har under vissa perioder behövt åka hem för att träffa vänner och familj. Men känslan har alltid varit att vilja komma tillbaka till min stad, Prag. Det börjar kännas som hemma, och även om du skulle välja att inte stanna här livet ut så garanterar jag att även du kommer få fantastiska minnen att ta med dig hem, den dagen du kommer hem.

 

 

Letna park i Prag

Utsikt från parken Letna

Posted in Okategoriserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *