Vacker solnedgång över Prag

Prag är broar av möjligheter till Jobb

Vad vill du med ditt jobb?

Så Tjeckien tänkte man en dag. Ett ganska diffust land som få känner till. De flesta kan nämna Prag som huvudstad, och att ölen är god. Detta är ju visslingen sant, men för dig som söker arbete och möjligheter är sanningen någon helt annan.

Ordet arbete har en mycket olik definition beroende på vem man pratar med. En del vill bara ha lön i slutet av månaden som de kan spendera på att köpa eller resa. Andra ser jobbet som en möjlighet till utvecklande för en själv. Dessa tar kanske ofta steget ut och gör en karriär. Andra har aldrig haft ett jobb, och deras vägar kommer att antingen gå åt det ena eller andra hållet.

En sak som jag blev mycket förvånad över när jag själv flyttade ner till Prag var just dessa möjligheter. Jobben som erbjöds var ofta inom stora internationella företag. Och vare sig man ville ta möjligheten eller inte så fanns den alltid där.

Efter att ha jobbat mer än ett år på samma företag, så var ingenting sig likt. En del vänner var kvar, andra blev erbjudna positioner i andra länder inom samma företag och flyttade. En del fick högre positioner och andra var nöjda med situationen som den var. Ännu en gång, någonting som helt berodde på dig och din egen vilja.

Prag har visat sig vara ett mycket bra alternativ både för karriärsmöjligheter, de som vill ha sitt första jobb och de som bara vill tjäna pengar, och ha en riktigt trevlig fritid. Det gör Tjeckien till den perfekta språngbrädan för de flesta personer i vår omgivning. Jag har själv insett min egen utveckling. Och jag hade aldrig varit modig nog eller driven till att öppna ett helt nytt bolag, om det inte hade varit för steget jag tog att flytta hit.

Att ta chansen, och ibland tappa fotfästet är någonting jag tror fler skulle må bra av göra ibland

Vacker solnedgång över Prag

Prag i motljus under en varm sommarkväll

 

Hur spenderade jag min första sommar i Prag?

Mör våren i Prag

Jag minns tillbaka till den tiden när jag flyttat ner till Prag. Allt var helt nytt och annorlunda. Det var på sommaren och vädret var varmt. Denna känsla att inte riktigt veta vad man har gett sig in på infann sig ganska snabbt.
23 år gammal och boende i en av Europas huvudstäder. Behövde man vara orolig för att gå ut. Hur kunde man ta sig fram på sin Engelska. Skulle man sakna familj och vänner efter ett tag? Funderingarna och frågorna var många, men svaren desto färre.

Det skulle visa sig snabbt att man inte hade så mycket tid att fundera längre. Varje dag gav nya intryck, och gav nya svar. Det lite underliga känslan att befinna sig på semester fast med ett heltidsjobb på dagarna.
Den tanken satt kvar under en lång tid framöver, och trots att dagarna stundtals var långa, så tycktes kvällarna vara längre. De många nya vännerna som jag fick på arbetet visade sig vara fantastiska människor även utanför jobbet.
Vi gick ofta och tog några öl efter jobbet i någon av alla de stora parkerna som fanns utplacerade i staden. Den på bilden nedan heter Letna och är min personliga favorit. Med fantastiska utsikten över staden så gav den mersmak i en av alla dessa minnesvärda varma sommarkvällar som jag upplevt i denna stad.

Jag har under vissa perioder behövt åka hem för att träffa vänner och familj. Men känslan har alltid varit att vilja komma tillbaka till min stad, Prag. Det börjar kännas som hemma, och även om du skulle välja att inte stanna här livet ut så garanterar jag att även du kommer få fantastiska minnen att ta med dig hem, den dagen du kommer hem.

 

 

Letna park i Prag

Utsikt från parken Letna

Intresse att flytta utomlands fortsatt stort

Har du drömt om att flytta utomlands?

Intresset för att jobba utomlands är fortsatt stort. DN bjuder på lite intressant läsning om detta. Tjeckien finns inte med i reportaget, men räknas ändå till några av de kommande stora länderna för utlandsjobb.
Nyetablering av svenska bolag är en viktig del i detta.

 

Lär mer om detta här

Ta nästa steg i din karriär

Att arbeta i Prag ger goda möjligheter till en bra karriär

Vi erbjuder positioner inom både enklare positioner till mer avancerade.

Ofta i stora företag med internationellt klimat. Detta ger mycket goda möjligheter till att göra karriär.

Allt du behöver veta finns nära dig, och bara ett telefonsamtal bort. Våga ta steget ut till jobb och möjligheter utomlands!

Till alla arbetssökande

Hallå där!
Ungdomsarbetslösheten i Sverige ligger idag på 18,6 %. Det betyder att nästan var femte under 24 år inte har något jobb. Alla känner vi någon i vår närhet som söker jobb, eller kanske sliter extra som vikarie. Att jobba utomlands kan vara en perfekt väg i denna situation. Man åker iväg, skaffar sig viktig arbetserfarenhet, men växer också som individ. När man kommer hem så blir det mycket enklare att hitta jobb. En del andra kanske stannar kvar utomlands för att de trivs eller vill göra karriär.
Steget att flytta utomlands kan verka stort, men med en hjälpande hand på vägen blir det hela mycket enkelt.
FS Recruiting skapades med tanken att hjälpa andra. Ge möjligheter för människor att uppleva och växa.
Att ge en chans till människor runtomkring dig, för att
förbättra och förändra, det värdefullaste vi har, livet.

3# Hur spenderar du fritiden när du jobbar i Prag?

Vad gillar folk med arbete i Prag

Varför inte Tjeckien?

Vi har frågat runt lite, och fått några intressanta svar som vi tänker dela med oss. Vad tycker du är det bästa med livet i här nere?

” # 3 – Somrarna är varma, och vackra på så många sätt. Kvällarna spenderas med vänner i någon av alla dessa parker som staden erbjuder. Ingenting går upp mot den sociala tillvaro och uteliv som städerna Prag, Brno eller Plzen erbjuder”

Parker i Prag

En av Prags vackra parker

Vad gillar folk med att jobba i Tjeckien?

Vad gillar folk med arbete i Prag

Varför inte Tjeckien?

Vi har frågat runt lite, och fått några intressanta svar som vi tänker dela med oss. Vad tycker du är det bästa med livet i här nere?

”# 2 – Prag är en stor stad i litet format. Det finns massvis med saker att göra. Nya ställen att upptäcka. Allt detta på gå-avstånd. Allting är nära, och skulle du ha bråttom så kan du alltid använda den fantastiska lokaltrafik som staden erbjuder

Spårvagn i Prag

Spårvagn gör det enkelt att ta sig överallt. (denna på bilden är dock antik och de nyare har air condition och kommer snart få wifi)

 

1# Det bästa med att jobba i Prag

Vad gillar folk med arbete i Prag

Varför inte Tjeckien?

Vi har frågat runt lite, och fått några intressanta svar som vi tänker dela med oss. Vad tycker du är det bästa med livet i här nere?

”# 1 – Det är billigt och gott att äta ute. För 30 spänn kan du få en måltid och en stor öl. Köket har blivit mer ett alternativ än ett val när man börjar känna sig hungrig”

 

Äta billigt i Prag

Tjeckisk mat är billig och bra

Ett smart val

ghk-introducing-friends-0wL12r-lgn

Varför välja oss och Tjeckien?
Vi kommer vara din lilla handbok vid flytten till Tjeckien.
Hjälper dig att hitta central lägenhet
Hjälper dig att sätta upp bankkonto
Pratar svenska och finns aldrig längre än ett telefonsamtal bort.

– FS Recruiting i Tjeckien