Vacker solnedgång över Prag

Prag är broar av möjligheter till Jobb

Vad vill du med ditt jobb?

Så Tjeckien tänkte man en dag. Ett ganska diffust land som få känner till. De flesta kan nämna Prag som huvudstad, och att ölen är god. Detta är ju visslingen sant, men för dig som söker arbete och möjligheter är sanningen någon helt annan.

Ordet arbete har en mycket olik definition beroende på vem man pratar med. En del vill bara ha lön i slutet av månaden som de kan spendera på att köpa eller resa. Andra ser jobbet som en möjlighet till utvecklande för en själv. Dessa tar kanske ofta steget ut och gör en karriär. Andra har aldrig haft ett jobb, och deras vägar kommer att antingen gå åt det ena eller andra hållet.

En sak som jag blev mycket förvånad över när jag själv flyttade ner till Prag var just dessa möjligheter. Jobben som erbjöds var ofta inom stora internationella företag. Och vare sig man ville ta möjligheten eller inte så fanns den alltid där.

Efter att ha jobbat mer än ett år på samma företag, så var ingenting sig likt. En del vänner var kvar, andra blev erbjudna positioner i andra länder inom samma företag och flyttade. En del fick högre positioner och andra var nöjda med situationen som den var. Ännu en gång, någonting som helt berodde på dig och din egen vilja.

Prag har visat sig vara ett mycket bra alternativ både för karriärsmöjligheter, de som vill ha sitt första jobb och de som bara vill tjäna pengar, och ha en riktigt trevlig fritid. Det gör Tjeckien till den perfekta språngbrädan för de flesta personer i vår omgivning. Jag har själv insett min egen utveckling. Och jag hade aldrig varit modig nog eller driven till att öppna ett helt nytt bolag, om det inte hade varit för steget jag tog att flytta hit.

Att ta chansen, och ibland tappa fotfästet är någonting jag tror fler skulle må bra av göra ibland

Vacker solnedgång över Prag

Prag i motljus under en varm sommarkväll

 

Posted in Okategoriserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *