Våran story

Hur vi flyttade ner till Prag

Svenska arbetsförmedlingen FS Recruiting i Prag startades av Emil Gustavsson.
Tillsammans med sin bror Johan (delägare) erbjuder vi nu svenskar jobb i hela Tjeckien och Europa.
Detta är våran fantastiska berättelse om hur vi flyttade ner till Tjeckien.

Syftet är så klart att ge dig samma fantastiska möjlighet.


Emil Gustavsson, i Prag, 26 år
 
För ungefär 3 år sedan hade jag precis kommit hem till Sverige från en resa till Sydamerika. Det dröjde inte länge innan jag fick tankar på att flytta ifrån Sverige igen.
Sittandes på arbetsförmedlingen insåg jag att det varken fanns så mycket jobb eller möjligheter för en kreativ 23-åring.
Jag beslutade att börja söka jobb i Tjeckien. I Prag hade jag redan varit ett par gånger , och hade redan då fått ett mycket positivt intryck.

Det dröjde inte mer än 2 veckor innan jag fick svar från 2 företag. Båda erbjöd mig i princip jobb direkt, så jag kunde välja.

Jag valde Expedia som är en av världens största online-resebyråer.
De erbjöd mig att starta ganska omgående, vilket gjorde mig lite nervös, eftersom jag varken hade boende eller visste hur saker och ting fungerade.
Det hela blev dock mycket enklare än jag hade kunnat tänka mig. Det tog inte ens 1 vecka för mig att hitta en ny central lägenhet.

Mindre än 3 veckor tog det för mig att hitta en fantastiskt heltidsjobb och en vacker lägenhet här. En bonus var att min bror som också sökt jobb i Prag hittade ett annat jobb under ungefär samma tid. Så vi beslutade oss att flytta ner tillsammans.

Två år har gått och livet i Prag är  fantastiskt. Det känns faktiskt fortfarande som man är på en långsemester. Det är jättebilligt att gå ut och äta och ölen är billigare än vatten. Jag har massvis med nya vänner från världens alla hörn, hyran är låg och du klarar dig gott och väl på de pengar du tjänar.

Prag är en fantastisk levande stad med uteliv som passar perfekt för ungdomar och jag minns redan många fantastiska kvällar, sittandes i stadens många parker med en kall öl och massor med vänner.

Det här är det bästa som någonsin kunde hända mig.

Jag har därför slutat på mitt jobb, och startat upp detta företag för att hjälpa folk att få samma möjlighet som jag fick.

Jag hade varit glad att ha den här supporten när jag flyttade ner, men nu är jag ännu gladare att kunna hjälpa andra.
Jag hoppas min historia inspirerade dig till att gå samma väg.
 
Lycka till!
Ps. Har du fyllt I en intresseanmälan så vi kan skicka jobb direkt till dig?
Följ denna länk
För mer info, läs våran FAQ här!